När något tragiskt & hemskt förvandlas till något vackert! | Verahs vardag!
verah82

Verahs vardag!

Annons

När något tragiskt & hemskt förvandlas till något vackert!

Vi var ju och kollade på lokalen som vi skulle hyra till Malcolms kalas på Måndag i fredags och det visade sig tyvärr att den var för liten, så nu har vi fått hyra min brors och hans sambos lokal där dom bor, så himla bra. Jag höll på att få panik där ett tag, nu har jag bara panik över att jag måste baka en massor och att det inte finns varken leksaker eller lekplats där som det skulle ha funnits på första stället. Alla barn kommer att bli snabbt uttråkade. Men tiden är knapp och jag känner inte riktigt att jag hinner hitta på något annat nu. Jaja vi får se. 😉

När vi var klara på Söder så åkte vi och handlade och åkte sen hem och hämtade lilleman.
När vi kom hem så fick vi sms från olika håll där våra nära frågade om vi var okej och vi sätter på tvn och möts av det tragiska och helt ofattbart hemska, någon har kört i hög hastighet på drottninggatan och dödat och skadat en massa människor i ett terrordåd, va, vad sa du backa lite, ett terrordåd???
Tårarna fylldes upp bakom ögonen och tankarna snurrade.
stockholm-lastbil-terrorattack
Vadå här i Sverige, i vårt land som man alltid har känt sig trygg i, i detta land mina barn ska växa upp i och på den centrala plats jag har gått på miljoner gånger både själv och med mina barn, platsen jag gick på bara några dagar innan. Har alla jag känner klarat sig, hur många är döda, hur många är skadade, vad händer nu? Ja tusen frågor och tankar snurrade runt och hela helgen har cirkulerat runt detta. Man har känt sig alldeles tom och tänkt på dom som var där, dom anhöriga till dödsoffren, dom som har blivit skadade, ja man är så tacksam att man inte var där just då, att man var hemma med familjen. Men inte alla hade den turen och kan känna sig tacksamma. Så tragiskt. 🙁
Men i allt detta hemska så har det ändå tagit fram en massa fina sidor hos människor och kärleken har flödat, det har ändå vänt till något vackert efteråt. Det hjälper inte dom drabbade, men man får ändå ett hopp om mänskligheten och jag hoppas att det fortsätter så, för jag tror att kärleken övervinner över hatet om vi bara kan sluta hata.
Denna sjuka varelse som gjorde detta överlevde, hittades och har nu idag erkänt sig skyldig i rättegången. Och vi får nu se vad som händer efter detta.
I Söndags så var det en manifestation på Sergels torg och det verkar ha varit en fin stämning, jag valde att inte åka dit med barnen då jag är en av dom som skräms av sånt här och inte vill vistas på en plats där en massa människor är samlade för att visa att vi inte blir skrämda, för jag anser att det är en perfekt plats att göra något igen på. Tyvärr. 🙁 Jag ville inte riskera varken mina barn eller mig själv det. Men jag är glad att det finns modiga människor och att inget nu hände. För det är otroligt vackert när alla kommer samman på detta sätt som dom nu gjorde. <3
sergels_torg_terror_manifestation_650-arlima_mw650

Igår hölls en tyst minut för offren och det var även det vackert, tårarna dök upp igen och lär göra ett tag framöver så fort man tänker på detta.

Jag hoppas att det är slut med detta elände nu, men tyvärr tror jag att det bara är början. 🙁

Ta hand om er och glöm inte att säga till era nära och kära hur mycket ni älskar dom, typ varje dag.

KÄRLEK

IMG_20170407_170614_945

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
verah82

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats